maglajinfo.com
vijesti maglaj 2257

Obilazak je bio nenajavljen, ali vrlo prijatan

Humanitarni fond EXIT: Ekipa posjetila tri maglajska penzionera

1.05.2016. 11:19 0

Predstavnici fonda posjetili su tri maglajska penzionera. Uz skromne hedije unijeli su sa sobom tračak radosti i zadovoljstva, a što su domaćini uzvratili velikodušnom dobrodošlicom. Obilazak je bio nenajavljen, ali vrlo prijatan.

Uzimajući u obzir prošlosedmičnu donaciju porodici Omić, ova sedmična posjeta bila je u skladu dogovorene prakse fonda koja podrazumijeva naizmjenični obilazak socijalno ugroženih i bolesnih osoba.

Predstavnici Humanitarnog fonda ,,Exit'' obišli su u petak tri maglajska penzionera. Pored njihove zaslužene titule umirovljenika, noseći se sa stažom i pridošlom bolešću, krase ih i titule velikih boraca. Iako mnogo toga govore njihove godine staža i životni putevi, te trenutno zdravstveno stanje, velikodušno su primili ekipu EXIT-a i zaista ih srdačno ugostili.

Bedžo Ramadanović, većini starijih sugrađana poznat kao izvrstan maglajski fotograf, primio je goste s oduševljenjem, te im uz bosansku kahvu podijelio nekoliko zanimljivih dogodovština i sjećanja. Mada teško pokretan, gosp. Bedžo itekako lijepo pripovijeda i izražava zadovoljstvo spram kćerke, zeta i ostalih članova porodice i prijatelja koji mu pružaju veliku podršku.

Amira i Kabil Velijagić, bračni bar i dobro poznati profesori maglajske gimnazije, dočekali su goste iz fonda s velikim ushićenjem i radošću. Mada im je bolest već pokucala na vrata, oni su ostali dosljedni svojoj pedantnosti i gostoprimljivosti. Profesor Kabil spomenuo je da u braku dočekuju već 54. zajedničku godinu, a prof. Amira se između ostalog prisjetila svog životnog početka i školovanja.

Ovosedmični susreti bili su vrlo prijatni, korisni i poučni na obostrano zadovoljstvo. Iako je teško opisati atmosferu prijatnosti koja je vladala u posjeti naših maglajskih umirovljenika, fotografije govore da im godine i bolest ne predstavljaju prepreku za fino društvo i lijepu riječ. Humanitarni fond ,,Exit'' nastavlja dalje sa sedmičnim posjetama, a više o cilju ovog projekta možete saznati klikom ovdje

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.