maglajinfo.com
vijesti maglaj 3508

Humanitarni fond EXIT: Nije lahko bez para, ali je još teže bez zdravlja

4.06.2016. 16:33 0

Ekipa fonda ,,Exit'' na terenu Jelovca i Kosove, zaseok Smajići. Uručeno 400,00 KM za dvije porodice u kojima je zatečena socijalno ugrožena situacija ali i bolesnici.

Ove sedmice iz budžeta Humanitarnog fonda ,,Exit'', a kojeg finansiraju Maglajlije i drugi brojni prijatelji fonda, donirano je 400,00 KM na ime pomoći novčano ugroženim i bolesnim. U obje posjećene porodice zatečena je situacija novčane neimaštine ali i bolesni članovi porodice.

Sin Jasmin Hrnjica brine se o majci Hasiji koja je već 3. godinu nepokretna, leži na postelji zbog velikih zdravstvenih problema. Jasmin je nekadašnji logoraš, demobilisani borac,ali prepoznat kao čestit i vrijedan momak u našem gradu. Majka Hasija ima i psihičkih smetnji, ističe Jasmin, te im to i dodatno otežava okolnosti. Jasmin ima sestru u maglajskoj Jablanici, ali ona nije u prilici da im pripomaže, jer je i sama srčani bolesnik te očekuje operaciju u Kliničkom centru Tuzla.

Porodica Smajić, Ramo i njegova supruga, te petero djece koji žive u Kosovi, poznati su javnosti od prije nekoliko dana kada im je usljed požara izgorjela kuća. Ramo nije bio prisutan u trenutku posjete terenske ekipe fonda, ali njegova supruga naglašava da je ,struja' najvjerovatniji uzrok nesreće i paljenja krova njihove porodične kuće. Smajići su počeli praviti i uspjeli dovršiti osnovni dio nove kuće, a u koju su planirali seliti, međutim bili su primorani mnogo ranije napustiti staru kuću. Dok se čeka zvanični rezultat istrage od nagležnih organa, ali i pomoć dobrodušnih ljudi, ova sedmočlana porodica živi u susjednoj kući njihovog rođaka.

Da stvar bude komplikovanija, među njima je i djevojčica koja ima određene psihičke poteškoće i promjene, što dodatno uslovljava prilike u domu Smajića.

,,Da nam je ono tamo makar pokriti'', pokazuje majka Smajić.

Zainteresirani donatori porodicu Hrnjica mogu pronaći u Jelovcu, a Smajiće u Kosovi, zaseok Smajići. Članovi fonda raspolažu brojem telefona, kako ovih porodica, tako i prethodno posjećenih, te su svakodnevno dostupni za saradnju ili dodatna upustva.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.