maglajinfo.com
vijesti maglaj 2085

Humanost na djelu

HUMANOST NA DJELU: Učenici Prve osnovne škole Maglaj prikupili 1.600 KM za porodicu Šišić iz Željeznog Polja

17.11.2016. 12:57 0

Krajem prošle sedmice zvanično je okončana humanitarna akcija Vijeća učenika za pomoć porodici Šišić u Željeznom Polju, saopćeno je iz Prve osnovne škole Maglaj.

U ovoj uspješnoj aktivnosti prikupljeno je ukupno 1.600,00 KM, a u srijedu 16.11.2016.godine upriličena je i posjeta porodici u Željeznom Polju. 

Predstavnici Vijeća učenika, zajedno sa direktorom škole Admirom Gračićem i nastavnicom Dervišom Hasanić koja rukovodi radom Vijeća, posjetili su OŠ “Abdulvehab Ilhamija” Željezno Polje gdje je izvršena primopredaja novca.

U ime porodice novčanu donaciju je primio Sedin Šišić, otac rahmetli Rasima koji je nesretno stradao.

- Učenicima i zaposlenicima Prve osnovne škole Maglaj posebno se zahvalio direktor ove OŠ ''Abdulvehab Ilhamija'' Suvad Hodžić koji je istakao kako će se ovaj novac upotrijebiti za izgradnju nove porodične kuće Rasimovih roditelja, braće i sestre. Inače, rješavanje problema stambenog pitanja ove brojne porodice preuzela je grupa dobronamjernih ljudi sa ovog područja u čiji rad se uključila i škola u Željeznom Polju. Prema najavama radovi bi trebali krenuti na proljeće, a od uručenog novca bit će nabavljeno nešto od građevinskog materijala, stoji na zvaničnoj stranici Prve osnovne škole Maglaj.  

Pored novca (1.500,00 KM) porodici je uručen i paket prehrambenih i higijenskih potrepština u iznosu od 100,00 KM.

- Porodica Šišić i direktor Hadžić iskreno se zahvaljuju učenicima, zaposlenicima škole, kao i svim našim sugrađanima koji su pomogli da ova akcija uspije. Uprava “Prve osnovne škole” Maglaj posebnu zahvalnost izražava zaposlenicima firme “HM PROMET” Misurići, Medžlisu IZ Maglaj, kao i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da ovu aktivnost završimo, navode iz Prve osnovne škole Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.