Mehmed Mustabašić za NAP

Hvala Zmajevima, Maglaj će večeras biti uz njih

15.06.2014. 20:43 0

Hvala našim Zmajevima na podršci, i Maglaj će večeras biti uz njih – kazao je za bh. novinsku agenciju Patria Muhmed Mustabašić, načelnik općine Maglaj.

Pred večerašnji historijski nastup reprezentacije BiH sa Argentinom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu oglasio se kapiten tima Emir Spahić, koji je poslao pismo svim navijačima i ljubiteljima nogometa u kojem ih ohrabruje i kaže da će svi momci u ekipi dati maksimum od sebe.

 

No, Spahić je posebne simpatije navijača pokupio kada je na kraju pisma rekao da će Zmajevi posebno misliti na sve žrtve poplava u Bosni i Hercegovini.

 

- Naše misli su posebno uz žrtve poplava u Bosni i Hercegovini, te je sve ono što smo proživjeli sa našim narodom motiv da u sebi nađemo dodatnu snagu, strpljenje, znanje i koncentraciju da napravimo u Brazilu što bolji rezultat i barem na taj način uljepšamo svakodnevnicu onima koji su ostali bez svojih domova, imovine, sigurnosti. Svi kao jedan za našu Bosnu i Hercegovinu – rekao je Spahić.

 

Načelnik Mustabašić nije mogao pronaći riječi kojima bi se zahvalio Spahiću i ostatku ekipe što misle na njih.

 

- Vratit ćemo im kroz navijanje za njih. Maglaj je posljednjih dana pretrpio veliku nareću, ali danas ovdje o tome niko ne govori. Automobili su okićeni zastavama. Dva ili tri kafića koji jedini rade u gradu od jutros montiraju projektore, pravi se dobra atmosfera da Maglajlije zajedno bodre naše momke - kaže Mustabašić.

 

Osim lične podrške koju su bh. reprezentativci dali za poplavljeni Maglaj, na račun ove općine uplaćeno je i 35.000 KM, koje su prikupljenje tokom humanitarne utakmice između A i U21 selekcije koja je krajem maja odigrana u Gradačcu.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.