I ovo je Bosna i Hercegovina

I ovo je BiH: Predstavnici Župe Međugorje posjetili Medžlis IZ-e Maglaj i uručili pomoć

12.06.2014. 00:00 0

Medžlis Islamske Zajednice Maglaj u utorak su posjetili predstavnici Župe Međugorje. Kroz prijatan razgovor u prostorijama Medžlisa gosti iz Međugorja iskazali su spremnost da pomognu ugroženom stanovništvu Maglaja te su također gl. Imama maglajskog upoznali i sa onim što su oni već učinili na tom polju.

U utorak 10. juna 2014. godine glavni maglajski imam i prof. Amela Hidić predsjednica Operativnog štaba Medžlisa Maglaj primili su predstavnike Župe Međugorje koje je predvodio svećenik fra. Stanko Ćosić.

 

Pored cijenjenog svećenika Ćosića u posjeti Medžlisu boravili su i Ankica Jerković, Danijela Sušac, Miljenko Mrki Musa, Jakov Čolo, Jela Odak i Marija Čarapina.

 

Kroz prijatan razgovor u prostorijama Medžlisa gosti iz Međugorja iskazali su spremnost da pomognu ugroženom stanovništvu Maglaja te su također gl. Imama maglajskog upoznali i sa onim što su oni već učinili na tom polju. 

 

Na prijedlog svećenika fra. Stanka Ćosića  u Župi Međugorje pokrenuta je akcija ''Zajedničko srce'' za pomoć ugroženom stanovništvu od poplava u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji. Nakon upoznavanja i pozdravne riječi domaćini su predstavili stanje u gradu i zahvalili se na posjeti, pomoći i razumjevanju našega stanja. Gosti iz Međugorja uručili su prigodnu pomoć i donaciju.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.