N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 3827

Nevres ef. Hodžić novi je glavni maglajski imam

4.09.2015. 20:42 0

Nevres ef. Hodžić, imam, hatib i muallim Nove gradske ''Vali Recep Yazicioglu'' džamije u Maglaju novi je glavni maglajski imam.

Kako je potvrđeno za portal maglajinfo.com funkciju glavnog maglajskog imama koju je u proteklih više od 20 godina obnašao Izudin ef. M Kruško, preuzet će imam, hatib i muallim Nove gradske ''Vali Recep Yazicioglu'' džamije u Maglaju Nevres ef. Hodžić.

Nevres ef. Hodžić rođen je u Gračanici 1980. godine. Nakon osnovnog obrazovanja uspješno je završio Gazi Husrev-begovu medresu, a zatim je i diplomirao na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Prije preuzimanja funkcije imama, hatiba i muallima Nove gradske džamije u Maglaju radio je kao honorarni imam, hatib i muallim u MIZ Sarajevo, nastavnik islamske vjeronauke u Klokotnici, MIZ Doboj, imam, hatib i muallim u džematu Sjenina, MIZ Doboj te kao imam, hatib i muallim u džematu Ahinbašići, MIZ Doboj.

Govori arapski te engleski jezik. Oženjen je, i otac troje djece.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.