maglajinfo.com
vijesti maglaj 1559

U subotu, 13. decembra poslije podne-namaza

Inauguracija Edina Hamzića u zvanje hafiza biti će održana u Novoj gradskoj džamiji u Maglaju

4.12.2014. 21:51 0

Kako smo već pisali, 10. novembra 2014. godine Maglaj je dobio još jednog čuvara Kur'ana časnog, hafiza Edina Hamzića.

Nakon petnaest dana polaganja, Edin Hamzić iz Maglaja 10. novembra 2014. godine uspješno je položio hifz pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i time stekao najčasnije zvanje u islamu koje jedan čovjek može dostići, a to je hafizul-Kur'an (čuvar Kur'ana).

 

POVEZANA PRIČA: MAGLAJ DOBIO JOŠ JEDNOG HAFIZA, ČUVARA KUR'ANA ČASNOG

 

Nakon što je stekao ovu titulu Edin (Mubdina i Safete) Hamzić biti će svečano inauguriran u ovo časno zvanje u prisustvu mnogobrojnih hafiza u Novoj gradskoj "Vali Recep Yazicioglu džamiji" u subotu 13. decembra 2014. godine u 12:20 sati, nakon podne-namaza. 

 

Ovoj svečanosti povodom promoviranja Edina Hamzića u četvrtog maglajskog hafiza nakon Nermina Ibrahimovića, Admira Husića i Maida Ibrahimovića prisustvovat će i izaslanik Reisu-l-Uleme hfz. Dževad Hrvačić, muftija zenički Ejub ef. Dautović, te mnogobrojni hafizi i imami. 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.