Informacije iz službe Civilne zaštite

23.01.2015. 16:52 0

Nakon kišnih padavina 18-19.01.2015. godine uposlenici Službe civilne zaštite su obilazili teren i evidentirali sljedeće.

  • MZ Liješnica - lokalitet Sedra gdje je uočeno klizanje blata i pojava vode koji idu prema lokalnom putu Liješnica-Bradići. Zatrpan kanal s desne strane puta, kao i propust ispod puta.

 

  • MZ Jablanica - lokalitet Jelić, lokalni put Jablanica – G. Rakovac oštetilo klizište u dužini od oko 30m sa izražena dva udubljenja. Na spomenutom mjestu je istrešeno 10 kubika nasipa, ali je put i dalje teško prohodan.

 

  • MZ Ulišnjak - lokalitet Šiprage, uposlenici Službe civilne zaštite snimali 4 stambena objekta, od kojih je jedan kritičan.

 

  • MZ Radojčić - lokalitet Glavica, ranije aktivirano klizište se proširilo pri čemu je stanje pogoršano jer se istu u „čelu“ približava stambenim objektima, gdje je ugroženo njih 6, na nekim se pojavile pukotine,

 

  • MZ Liješnica - lokalitet Međići, lokalni put prema šehidskom groblju gornjem ugrožen klizištem sa jugozapadne strane u dužini od 200 metara. Primjećeno klizanje tla prema putu koje isti zatrpava.

 

  • MZ Misurići - sa istočne strane bazena gradskog vodovoda, aktivirano novo klizište na udaljenosti od 50-tak metara od bazena. Dimenzije klizišta 200x100 metara i ono izravno ugrožava 10 kuća. U čelu klizišta uočeno propadanje tla dubine oko jedan metar. Na klizištu se nalazi dalekovodni stub, a također je primjećena velika količina vode, u „nožici“ klizišta nalazi se bunar dubine 2,5m. Za spomenuto klizište urađen Izvještaj od strane BBM-PROING-a.

 

  • Misurići - lokalitet Koreja, staro klizište oštetilo lokalni put prema kućama, put neprohodan.

 

  • MZ Krsno Polje - Bakotić, lokalitet Mijanovići, klizište aktivirano prošle godine u maju mjesecu, tlo klizi i zatrpava lokalni put, a također ugrožava nekoliko stambenih objekata ispod puta. Put je potpuno neprohodan. Napominjemo da su bile angažirane mašine u rasčišćavanju ovog puta, ali nakon svake kiše situacija se ponavlja.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.