maglajinfo.com
vijesti maglaj 8440

Novi rukovodilac Poslovne jedinice Maglaj Elektrodistribucije Zenica

Mirsad Nalić imenovan za novog rukovodioca PJD Maglaj ED Zenica

16.11.2016. 17:10 0

Imenovanje i preuzimanje dužnosti rukovodioca Poslovne jedinice Maglaj Elektrodustribucije Zenica ozvaničeno je u ponedjeljak, 14.11.2016. godine, u prisustvu Ahmeda Mutapčića, tehničkog direktora Elektrodistribucije Zenica, pravnika Dženane Skomorac i Mirsada Mahmutagića, bivšeg rukovodioca Poslovne jedinice.

Posljednjih pet godina ing. Mirsad Nalić radio je na mjestu Inžinjera za nadzor u JP Elekroprivreda BiH, Elektrodistribucija Zenica, sa sjedištem u Maglaju.

Nadzorno područje obuhvatalo je četiri općine: Maglaj, Doboj Jug, Tešanj i Zavidovići, a povremeno i Žepče.

Nakon preteklog perioda i dosadašnje radne pozicije, Nalić je imenovan za novog rukovodioca PJD Maglaj ED Zenica.

- JP Elektroprivreda je sistem s uređenim procedurama i pravilnicima. Kao jedinka nastavljam kontinuirano raditi u tom sistemu, naglašava novoimenovani rukovodilac samu prirodu posla unutar preduzeća i općenitu ulogu rukovodilaca u temeljnim aktivnostima rada.

Pored osnovnih elemenata, odnosno djelatnosti u smislu obezbjeđivanja električne energije kupcu, Nalić ističe da preduzeće ima također i investiciona ulaganja.

- Za 2017. godinu ja ću zajedno sa svojim saradnicima pripremati teren za investiciona ulaganja za narednu godinu, najavljuje novi rukovodilac PJD Maglaj.

Inače, Mirsad Nalić je rođen 1958. godine, diplomirani inžinjer elektrotehnike, oženjen i dugogodišnji roditelj.

Iako je radio u mnogim republikama bivše SFRJ, navodi da je najveći dio radnog vremena proveo u Maglaju.

Da je na čelnu poziciju poslovne jedinice u Maglaju imenovan iskusan rukovodilac, potvrđuje činjenica da se navršilo punih 35 godina od kada je inžinjer Nalić stekao zvanje dipl. ing. elektrotehnike.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.