maglajinfo.com
vijesti maglaj 2680

Akcija počinje u 07,00 sati

Inicijativa građana Maglaja: U subotu saniramo rupe na dijelu ceste ispod Sikole

13.05.2016. 19:19 0

Grupa građana Maglaja sutra će u 07,00 sati organizovati akciju saniranja rupa na dijelu puta u Ulici Srebreničkih žrtava rata ispod Sikole u Maglaju.

Inicijator ove akcije je naš Aldin Bašić koji nam je kazao kako mu je dosta lažnih obećanja vlasti i sporih reakcija kada je u pitanju saniranje ovog dijela puta u Ulici Srebreničkih žrtava rata. 

- Ovo je naš grad i nije ničije vlasništvo. Želim pozvati svoje sugrađane da daju podršku meni i mojim prijateljima da sutra uredimo i izravnamo samoinicijativno rupe pored pruge na 2. godišnjicu od katastrofalnih poplava. Ko želi doći neka ponese lopatu, kramp ili šta ima već da uradimo i da pokažemo vlasti da nam je dosta laži i obećanja, kaže Aldin. 

U subotu 14. maja navršit će se 2 godine od kako su Maglaj pogodile katastrofalne poplave u kojima je između ostalog stradala i dionica puta pored rijeke Bosne u Ulici Srebreničkih žrtava rata. 

- Želim naglasiti da nisam ni u kakvoj stranci niti me takvo nešto interesuje. Samo želim da jedni druge pomognemo i pokažemo koliko smo složni, kaže Bašić. 

Inače ovaj dio puta u nekoliko navrata je saniran, ali pokazalo se da je to samo kratkoročno rješenje.

Stoga je za sutra zakazana akcija sa početkom u 07,00 sati, koja je i poziv općinskom nivou vlasti da konačno dugotrajno riješi problem i asfaltira ovu oštećenu dionicu puta. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.