Inspektori zabranili dovoz hljeba u Maglaj, načelniku pukao glas dok je vikao na njih

24.05.2014. 13:03 0

Mnogi volonteri širom BiH pomažu Maglajlijama u čišćenju, a jučer su Maglajlije bile bez hljeba, jer su kantonalni sanitarni inspektori vratili pekare koji su dovezli hljeb.

Načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić u izjavi za novinsku agenciju Patria kaže da se dnevno iz ovog grada izveze više od 4.000 metara kubnih otpada te da se svakodnevno nebrojeno puno tura odvozi na deponiju. Mnogi volonteri širom BiH pomažu Maglajlijama u čišćenju, a jučer su Maglajlije bile bez hljeba, jer su kantonalni sanitarni inspektori vratili pekare koji su dovezli hljeb. Jučer je tako u Maglaju vladala prava nestašica hljeba.

 

- Istina je da su nam se jedan dan upetljali u sistem kantonalni sanitarni inspektori koji su vratili pekare. Bio sam ljut i glas mi je bio pukao koliko sam vikao. Ljudi su bili bez hljeba, ali sada ponovo uspostavljamo taj sistem, a blizu je da proradi i naša pekara. Normalizira se stanje – kaže Mustabašić za NAP.

 

On je dodao da Maglaj sada izgleda kao deponija i gradilište, ali da su građani prinuđeni bacati sve što je bilo u doticaju s vodom.

 

- Kako jedno odvezemo vrijedni građani iz podruma ponovo iznesu stvari za koje su jučer mislili da možgu ostati. Moraju se podovi dizati, jer je ispod veliki mulj. Imamo mehanizaciju i mašine iz Sarajeva, Breze kao i vatrogasce iz svih dijelova BiH. Moram pohvaliti Vatrogasnu brigadu Sarajevo koja je tu svakodnevno, pa čak i spavaju tu – dodao je Mustabašić.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.