maglajinfo.com
vijesti maglaj 5200

Islamska zajednica se pridružuje sveopćoj donatorskoj akciji za porodicu Mejrić

8.12.2016. 20:31 0

Predstavnici Medžlisa islamske zajednice Maglaj obišli su izgorjelu kuću porodice Mejrić u Tujnici i uručili jednokratnu novčanu podršku Vahidu Mejriću i njegovoj porodici, dok se u međuvremenu ne realiziraju već poduzeti koraci a kada je riječ o donacijama za potpuni materijalni oporavak.

Jučer je delagacija Medžlisa Maglaj posjetila mjesto nesreće u Tujnici, kuću porodice Mejrić, a koja je u ponedjeljak, 6. decembra 2016. godine, izgorjela usljed požara.

Nevres-ef. Hodžić, glavni imam, Alaudin-ef. Efendić i hfz. Hidajet-ef. Talić obišli su mjesto nesreće uz prisustvo Vahida Mejrića, vlasnika izgorjele kuće, a što je predstavilo moralnu i prvobitnu materijalnu pomoć za trenutačne životne potrebe, dok se u međuvremenu ne realiziraju poduzeti koraci ka donaciji za potpuni materijalni oporavak.

Nevres-ef. Hodžić, glavni imam, uručio je prvobitnu novčanu podršku ispred Medžlisa islamske zajednice Maglaj, dok je hfz. Hidajet-ef. Talić učestvovao novčanim prilogom ispred Humanitarnog fonda EXIT.

Ovim činom institucija Islamske zajednice pridružila se sveopćoj akciji pomoći ugroženoj porodici u nadi da će biti iznađena rješenja ka što bržoj sanaciji i obezbjeđivanju adekvatnih uslova za život.

Svakako, glavni imam ef. Hodžić pozvao je i maglajske privrednike i ostale subjekte da doprinesu ubrzanom rješavanju stambenog pitanja porodici Mejrić, a koja broji četiri člana od kojih su dva s urođenim bolestima i već dosadašnjim zdravstvenim problemima.

Podsjećamo, maloljetni sin Vahida Mejrića već duže vrijeme ima zdravstvenih problema vezanih za mokraćne kanale, te mu je za nekoliko mjeseci planirana operacija, a sestra ima urođene zdravstvene poteškoće i odavno utvrđen nivo invaliditeta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.