maglajinfo.com
vijesti maglaj 6837

Lijepi i bezbrižni

Ispraćena još jedna generacija maglajskih maturanata: Spoj mladosti, elegancije i glamura

11.05.2018. 21:12 0

Večeras je ispraćena 66. generacija maturanata MSŠ Maglaj i 44. generacija Gimnazije Edhem Mulabdić.

Tradicionalni svečani defile maglajskim ulicama večeras su imali maturanti Mješovite srednje škole Maglaj i Gimnazije Edhem Mulabdić. 

Kao i proteklih godina i večerašnji defile izazvao je pažnju nekoliko hiljada građana Maglaja koji su izašli na ulice pozdraviti novu 66. generaciju maturanata MSŠ Maglaj i 44. generaciju Gimnazije Edhem Mulabdić.

Maturanti su prošetali od zgrade srednjoškolskog centra do hotela Galeb odjeveni u svečane haljine i maturska odjela.

Lijepi, mladi, bezbrižni, elegantni pa i glamurozni izmamili su osmijeh na lica sugrađana a suze radosnice kod svojih najbližih. 

Ove školske godine srednjoškolsko obrazovanje u Maglaju završit će 252 učenice i učenika a imena najboljih u generaciji bit će poznata tek nakon što školska godina bude završena. 

Maturanti i maturantice kao i proteklih godina do ranih jutarnjih sati u hotelu Galeb proslavljat će kraj srednjoškolskog obrazovanja a već za nekoliko sednica, oni koji nisu, odlučit će da li tražiti posao ili nastaviti školovanje u nekom od univerzitetskih gradova. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.