Italija sa milion eura pomaže nekoliko općina u BiH: Pomoć će biti realizirana i u Maglaju

3.06.2015. 21:42 0

U Sarajevu će u četvrtak biti predstavljena druga faza projekta pomoći poplavljenim područjima u BiH, koja je odobrena od strane Italije, a čija je vrijednost milion eura.

Projekt je namijenjen socio-ekonomskom oporavku najpogođenijih područja u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu 2014. godine.

Povom italijanske pomoći BiH u Sarajevu će ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ambasador Italije Ruđero Korias (Ruggero Corrias) održat pres konferenciju u 10 sati u Zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Pomoć će biti realizirana u općinama: Derventa, Maglaj, Orašje, Sanski Most, Srebrenica, Zvornik. Projekt se realizuje uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.