Ne jenjava pomoć IZ-e

Islamska Zajednica daje 96.000 KM za kupovinu sanitetskog vozila Domu zdravlja Maglaj

1.08.2014. 02:18 0

U hotelu Zenica u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Zenica u srijedu je organizovan tradicionalni bajramski prijem za zvaničnike, predstavnike kulturnog, javnog i političkog života Zenice.

Bajramskom prijemu održanom u srijedu prisustvovao je i zamjenik reisu-l-leme, Husein ef. Smajić, koji se odmah na početku zahvalio svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj muslimanski blagdan.


"Za sve one koji su postili ovo je najveći blagdan, pobijedili su i izdržali do pobjede na putu Kur'ana i sunneta. Ovaj današnji prijem je obilježavanje zajedničke pobjede", kazao je ef. Smajić.


U okviru prijema upriličeno je i potpisivanje protokola između Islamske zajednice u BiH i Doma zdravlja Maglaj o finansijskoj pomoći u iznosu od 96.000 KM.


"Islamska zajednica u BiH vodi računa o onima što su u nesreći, a to je područje zeničkog i tuzlanskog muftijstva, a veliki broj projekata privodimo kraju. Obaveza svih nas je da vodimo računa o onima što su ugroženi u poplavljenim područjima", dodao je ef. Smajić.


Donaciju u vrijednosti od 96.000 KM za sanitetsko vozilo u ime Doma zdravlja Maglaj preuzela je direktorica Emira Drnda-Čičeklić.


"Zahvaljujem se Rijasetu islamske zajednice BiH, zamjeniku ef. Smajiću i muftiji zeničkom Ejubu ef. Dautoviću na donaciji koja dolazi u prave ruke, i kupovinom sanitetskog vozila ćemo na sigurniji i kvalitetniji način prevoziti naše bolesne prema zdravstvenim ustanovama", kazala je Drnda-Čičeklić.


Zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić je kazao kako je Rijasetu islamske zajednice u BiH čast da može pomoći ugroženima, ali da obavezu pomoći ljudima na sebe mora preuzeti država.


"Mi smo iskoristili priliku da potpišemo ugovor za kupovinu sanitetskog vozila i naravno ovo nije jedini projekat koji Islamska zajednica u BiH vodi, kada su u pitanju zeničko i tuzlansko muftijstvo. Prihvatili smo da u potpunosti finansiramo obnovu ambulante u Šerićima i da dođe u stanje upotrebe, kao i pomoć na izgradnji nekoliko kuća u Željeznom Polju. Ponosni smo da možemo pomoći onima kojima možemo pomoći, ali Islamska zajednica ne želi preuzimati obaveze države prema ovom društvu i stanovništvu kojemu je neophodna materijalna pomoć. Apelujem da načelnici ponude konkretne projekte, a Islamska zajednica će podržati i druge projekte u narednom periodu", izjavio je ef. Smajić, a prenosi Klix.ba

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.