maglajinfo.com
vijesti maglaj 3602

Iz općine Maglaj uputili apel građanima

19.01.2017. 16:25 0

Iz općine Maglaj obavijestili su građane da su pristigle snježne padavine otežale situaciju u pogledu prohodnosti javnih površina na području općine te su na osnovu ukazane potrebe s ciljem zaštite stanovništva, odvijanja sigurnog pješačkog i drugog kretanja uputili apel.

Na osnovu ukazane potrebe, s ciljem zaštite stanovništva, odvijanja sigurnog pješačkog i drugog kretanja, upućuje se apel svim građanima, javnim ustanovama, preduzećima, te ostalim pravnim subjektima i fizičkim licima da vrše čišćenje i uklanjanje snijega i leda sa površina oko svojih objekata, kao i prilaznih puteva koji povezuju javne površine i objekte kojima upravljaju ili ih koriste.

- Snijeg i led koji se uklanja mora se sakupljati u gomile duž ivice trotoara ili na ivice kolovoza, a s tim u vezi se mora voditi računa o odvijanju saobraćaja i kretanje građana koje se ne smije remetiti. Jedan od pozitivnih primjera angažovanja oko čišćenja površina pod snijegom, jesu građani koji žive u ulici Antuna Hangija kod Centra za socijalni rad. Oni su pregledno i sa velikim strpljenjem obavili svoju građansku dužnost. Time su pokazali šta se očekuje od svih ostalih građana općine Maglaj, koji trebaju stupiti u akciju, čistiti oko svojih stambenih jedinica kako ne bi ugrozili ničiju sigurnost, navodi se u apelu iz općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.