Iz Slovenije stigla novčana pomoć za obnovu Muzičke škole u Maglaju u iznosu od 35.000,00 €

25.08.2014. 00:17 0

U sjedištu Medžlisa Maglaj u nedjelju 24. avgusta, 2014. godine, glavni maglajski imam h. Izudin ef. M. Kruško primio je humanisticu Suzanu Zupanc iz Maribora iz prijateljske Republike Slovenije.

Prijem je održan povodom realizacije Projekta pomoći ugroženome stanovništvu u katastrofalnim poplavama, koje su sredinom mjeseca Maja, tekuće godine pogodile područja BiH, Hrvatske i Srbije. 

 

Kako piše oficijalni portal MIZ Maglaj medzlismaglaj.ba tim povodom humanistica Suzana Zupanc je u saradnji sa Upravom grada Maribora, RTV Slovenije i muzičkim umjetnicima sa prostora ex YU, organizirala humanitarni koncert, koji je održan u Mariboru 16. Juna, 2014. godine, na kome je nastupilo preko 60 estradnih muzičara i umjetnika iz regiona.

 

Prikupljena sredstva od nastupa srcem i ljubavlju na koncertu za pomoć ljudima u nevolji od preko 100.000,00 € / EUR su već dodijeljena u Hrvatskoj i Srbiji za sanaciju štete od poplava. G-đa Suzana je lično došla u Maglaj da dio sredstava namijenjenih za BiH na prijedlog glavnoga maglajskoga imama, dodijeli osnovnoj školi "Maglaj" za opremanje Muzičke škole i kupovinu potrebnih instrumenata u iznosu od 35.000,00 € / EUR.

 

Glavni maglajski imam je izrazio dobrodošlicu cijenjenoj gošći, zahvalio se Vladi i prijateljskome narodu Slovenije na dosadašnjoj pomoći, ukazanome povjerenju za saradnju i iskazanoj spremnosti za nastavak pomoći u sanaciji štete od poplave u Maglaju, posebno u obnovi Muzičke škole, koja radi i djeluje u sklopu JU O.Š. "Maglaj".

 

Prijemu su prisustvovali Ibrahim ef. Malanović, potpredsjednik Mešihata IZ-ce u Sloveniji i glavni mariborski imam, Zinaid ef. Mahmutagić imam u Mariboru rodom iz Maglaja, prijatelji g-đe Suzan, sa kojom Medžlis u Mariboru ima izuzetnu saradnju, na čiji prijedlog je donesena odluka da se sredstva namijenjena BiH, doniraju upravo Maglaju, te Osman Mujdža, direktor JU O.Š. "Maglaj" u Maglaju.

 

Nakon prijema, gosti iz Maribora u pratnji glavnoga maglajskoga imama i direktora su obišli prostorije poplavljene JU O.Š. "Maglaj" i na licu mjesta se uvjerili o razmjerama štete od poplava. Direktor Mujdža je izrazio svoje zadovoljstvo ne krijući radost i ushićenje, te zahvalio Medžlisu Maglaj, glavnom maglajskog imamu Izudin ef. na nesebičnoj brizi i borbi za što brži oporavak i normalizaciju života u Maglaju, a posebnu zahvalu je uputio dragim gostima i prijateljima iz Maribora na njihovoj plemenitosti, dobročinstvu i darežljivosti.

 

Medžlis Maglaj izražava svoju zahvalnost Medžlisu Maribor i cijenjenim kolegama imamima, na preporuci da pomoć dođe u Maglaj, te g-đi Suzan i svim ljudima dobre volje, koji nam pomažu u teškim trenucima iskušenja, želeći svako dobro i radost života svim organizatorima i učesnicima koncerta a prijateljskome narodu Slovenije, mir, sreću, napredak i prosperitet, stoji na medzlismaglaj.ba.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.