N. Bradarić
vijesti maglaj 1221

HF ''Exit'' donirao preko 20.000 KM

Iz sredstava Humanitarnog fonda ''Exit'' Dževadu Memiševiću donirano 500 KM

24.10.2017. 13:25 0

Pomoć za davaoca koji je krv dao 157 puta.

Maglajlija Dževad Memišević, koji je do sada krv darovao 157 puta, proživljava izuzetno teške dane. Kako nam je rekao, vjeruje u dobre ljude, posebno sada kada je ozbiljno narušenog zdravlja.

- Na poslu, a da nisam ni znao, imao sam dva srčana udara. Nakon nekoliko dana imao sam i treći udar. U Bolnici u Tešnju moja sestra je jednu injekciju platila 400 KM, a tri tablete 150 KM. Od načelnika općine Mahmutagića dobio sam 100 KM, dobio sam i pomoć kolega s posla, predao sam papire i za sredstva Ministarstva za boračka pitanja ZDK, ali ja trebam za Tuzlu, na operaciju ugradnje bajpasa i stenta pa su mi sredstva hitno potrebna. Od plate sam dobio 220 KM, a morao sam da pozajmim još 10 maraka da platim ratu kredita kojeg vraćam za drugu osobu. Ja sada nemam ni dinara - priča Dževad i dodaje da se za pomoć obratio i Općinskoj organizaciji Crvenog križa Maglaj kao dobrovoljni davalac.

Međutim, iz Crvenog križa, kako tvrde, nisu mu mogli pomoći i refundirati sredstva jer nije imao originalne račune za plaćene injekcije i lijekove.

Memiševiću 500 KM iz Humanitarnog fonda EXIT

Kada su Maglajlije čule kakva je muka snašla Memiševića, odlučili su mu pomoći. Pored građana, u kampanju pomoći veći su se uključile njegove radne kolege i Sindikat „Natron Hayata“. Predstavnici Humanitarnog fonda EXIT, koji djeluje pri Jusuf-pašinoj džamiji Kuršumliji, Dževadu su za nastavak liječenja uručili 500 KM. On sam pun je riječi hvale za sve one koji su mu pritekli u pomoć u ovim teškim trenucima.

- Hvala svima koji su mi do sada pomogli. Taksista Ernad Čamić obećao je da će me prevesti do Tuzle i nazad, hvala i Fondu na ovih 500 KM, dobro će mi doći - priča nam Dževad kroz suze. Pored 500 KM, koja su osigurana iz Humanitarnog fonda EXIT, džematlije Kuršumlija džamije osiguraće i posebnu donaciju za Dževadovo liječenje.

- Hvala džematlijama i dobrim ljudima izvan Maglaja koji su prijatelji Fonda. Drago mi je da možemo pomoći Dževadu, ali i svim našim sugrađanima koji teško žive. Maglaj je grad dobrih ljudi koji su osjetljivi na tuđu muku i nevolju - dodao je h.hfz. Hidajet ef. Talić, predsjednik Humanitarnog fonda EXIT.

Oni koji mogu i žele pomoć za Dževada Memiševića mogu uplatiti i na račun otvoren u Sparkasse bank broj: 199 462 608 554 85 44.

HF EXIT osigurao i podijelio 20.000 KM

Od osnivanja Humanitarnog fonda EXIT prošle godine do danas uručeno je preko 20.000 KM prikupljenih sredstava za bolesne građane, socijalno ugrožene porodice i starije penzionere. Pored ovoga, za 17 osnovaca i srednjoškolaca osigurana je užina u školskim kuhinjama za cijelu godinu.

Takođe, pored novčanih sredstava za socijalno najugroženije osiguravaju se i poklon paketi te obezbjeđuje ogrjev za zimu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.