Izetbegović obećao finansijski pomoći obnovu tri stana u Maglaju

7.08.2014. 15:41 0

Prilikom današnje posjete Maglaju obišao sam tri porodice Obralić, Mejdžić i Šahman, kojima ću iz ličnih sredstava pomoći da saniraju svoje domove, koji su stradali za vrijeme majskih poplava - rekao je u izjavi za Agenciju FENA predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Istakao je da su u Maglaju glavni problem stanovi. 

- Što se tiče infrastrukture državnih institucija to je pokriveno 90 posto određenim donacijama, ali ima 1.500 stanova koje su pogođene poplavama i klizištima, gdje još nemamo izvjesne donatore - rekao je Izetbegović. 


Ovom prilikom, naglasio je da je zamolio načelnika Maglaja Mehmeda Mustabašića da naredne sedmice dođe u njegov kabinet u Sarajevu kako bi se fokusirali na rješavanje stambenih pitanja ugroženog stanovništva u Maglaju. 


- Sada sam lično obećao pomoć za tri stana. To ću svojim sredstvima pokušati u nekoj mjeri da pomognem ljudima da barem zatvore prostorije stanova kako bi se zimi mogli grijati i da imaju osnovni namještaj - istakao je Izetbegović.


Na datom obećanju Izetbegoviću su se zahvalili Samira Mejdžić, Adem Šahman i Hidajet Obralić, čiji su stanovi potpuno devastirani od poplava. 

Osim ove tri porodice predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u Maglaju je posjetio prostorije sportske dvorane "Pobjeda“ i Osnovnu školu "Maglaj“. 

- Ova dvorana se mora napraviti do jeseni - rekao je za Izetbegović za Agenciju Fena.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.