maglajinfo.com
vijesti maglaj 4302

Izletište ''Borik'' napušteno i zaboravljeno, vlasnik traga za potencijalnim investitorima

30.09.2017. 13:59 0

Izletište Borik okruženo crnogoričnom šumom koje se nalazi nadomak Maglaja godinama unazad nije privlačno Maglajlijama obzirom da restoran koji se nalazi na lokaciji izletišta ne radi a travnate površine koje ga okružuju su neuređene.

Vlasnik poslovnog prostora odnosno restorana koji se nalazi na Boriku te livada okolo ukupne površine 2.505 kvadratnih metara, Rešad Husanović u razgovoru za portal Maglajinfo.com ističe kako je odlučio obzirom da izletište stoji napušteno poslovni prostor te parcele ponuditi potencijalnim investitorima. 

- Nekada sam to radio. Sada hoću da imam mir, imam voćnjak, želim da sam slobodan i bez obaveza. Odlučio sam ponuditi površinu koja je u mom vlasništvu potencijalnim investitorima. Restoran i onu površinu okolo nudim na određeni period i bez kirije. Gore je 2.505 kvadratnih metara u mom vlasništvu ''jedan kroz jedan'', sada se nalazi u onakvom stanju. Volio bih kada bi se pojavio neko i kazao želim gore uložiti 15 ili 20 hiljada konvertibilnih maraka da sebi uredi i da počne raditi, mislim da toliko treba, ja bi mu dao jednu, dvije ili tri godine to bez kirije, poslije ide pod zakup a postoji i mogućnost otkupa - kaže Husanović. 

Rešad Husanović

Kako Husanović priča, spomen-česma i prilaz česmi su u državnom vlasništvu dok su parking, poslovni prostor, travnate površine te dva bungalova u njegovom vlasništvu.

- Spomen-česma i prilaz česmi su u državnom a površine lijevo i desno su u mom vlasništvu. Važno je napomenuti da gore nema druge privatne svojine. Prostor oko centralnog dijela izletišta je državna imovina. Poslovni prostor je veličine 360 metara kvadratnih a kupovna moć struje gore je 56 kilovata - priča Husanović. 

Rješenje o kupoprodaji

Kako on kaže lokacija izletišta ''Borik'' veoma je pogodna i za izgradnju staračkog doma. 

- Lokacija je odlična i za izgradnju staračkog doma. Okolo je priroda, postoje svi preduslovi da se eventualno gore nešto veće gradi. Dakle ja sam otvoren za sve razgovore i ponude. Volio bih da neko to uzme i počne raditi nešto te da to izletište reaktivira - priča Husanović. 

Nekada je izletište ''Borik'' koje se nalazi nadomak Maglaja i okruženo crnogoričnom šumom u bilo koje godišnje doba privlačilo Maglajlije ali i goste iz susjednih gradova, posebno tokom prvomajskih praznika kada su se na Boriku palile logorske vatre i dočekivali prvomajski uranci.

Danas je ovo izletište zaboravljeno obzirom da restoran koji se nalazi na ovoj lokaciji nije u funkciji a staze i površine koje ga okružuju nisu uređene niti pogodne za druženje, zabavu i odmor. 

Izletište Borik

Rešad Husanović istakao je kako se zainteresovane osobe mogu javiti na njegov broj telefona: 061/198-291 te dobiti sve potrebne informacije. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Bračnom paru iz Maglaja 2.000 dolara nagrade za ideju kako riješiti otpad od hrane. Više na:… https://t.co/1coM9h3h0E

@maglajinfo.com19.12. - 08:59h