maglajinfo.com
vijesti maglaj 1363

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ''Dvanaest mjeseci poslije kiše...'' u Domu kulture ''Edhem Mulabdić''

13.05.2015. 15:48 0

Dom kulture ''Edhem Mulabdić'' Maglaj i Općina Maglaj organizuju otvaranje izložbe pod nazivom ''Dvanaest mjeseci poslije kiše...''.

Riječ je o izložbi fotografija kojima su zabilježeni momenti u vrijeme poplave našeg grada u maju 2014. godine i dvanaest mjeseci poslije kiše, kamerom Foto studija ''Bašić''.

 

Od 14. do 16. maja 2014. godine naš grad je potpuno potopljen i uništen. I do sada je ovaj grad bio iskušavan kako u ratu tako i u miru. Prirodna katastrofa koja je pogodila Maglaj u maju 2014. godine je spojila mnoga srca i duše iz cijelog regiona, ali i svijeta.

 

Ne postoji riječ ili djelo koje može izraziti zahvalnost svima koji su pomogli, a posebno volonterima koji su danima i noćima bili uz ovaj grad i njegove građane. Bili su više od pomoći, bili su vjera i nada.

 

Maglaj je bio i ostao grad heroj, sa svojim herojima u sebi i oko sebe. Dokazao je to mnogo puta i krenuo uvijek iz početka s novom snagom i energijom. Izronio je Maglaj za sve one  koji ga vole.

 

Otvaranje izložbe zakazano je za 15.05.2015.godine od 18,00 sati u sali Doma kulture "Edhem Mulabdić".

 

Dobro došli! 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.