maglajinfo.com
vijesti maglaj 1382

Želim bolju Bosnu i Hercegovinu

IZVOR NADE: Nagrađen rad Zerine Đuhere, maglajske maturantice

22.03.2016. 17:35 0

Među 45 najboljih literarnih radova s područja čitave BiH uvršten je i rad maturantice JU ,,Prve osnovne škole'' Maglaj, a koji nosi naziv ,,Želim bolju Bosnu i Hercegovinu''.

U sklopu književnog konkursa, a kojeg je objavila Fondacija ,,Izvor Nade'' Sarajevo u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, nagrađen je rad maglajske učenice Zerine Đuhere.

Pravo učešća na konkursu imali su učenici osnovnih i srednjih škola s područja čitave Bosne i Hercegovine, a čiji odabir i rangiranje je izvršeno po istom osnovu. Najbolji pristigli radovi nagrađeni su prigodnim novčanim nagradama koje će im biti uručene 2. aprila u prostorijama Fondacije.

Zerina (Alma, Almir) Đuhera je rođena 5. Juna 2001. godine u Zenici. Učenica je devetog razreda JU ,,Prve osnovne škole'' Maglaj, odličan đak i prepoznatljiv takmičar na školskim, općinskim i kantonalnim takmičenjima iz matematike i fizike.

Pored školskih takmičenja, nagrađivana je i na konkursu za najbolju fotografiju. Iako je pred životnom raskrsnicom i nedoumicom o velikom koraku u odabiru srednje škole, kao jedan od najboljih učenika generacije jasno vidi trenutno stanje društva želeći bolju budućnost svoje domovine.

Klikom ovdje pročitajte njen literarni rad pod naslovom ,,Želim bolju Bosnu i Hercegovinu''.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.