Izvršena podjela folije za plastenike te veliki broj sadnica paprike, paradajza, krastavica

18.06.2014. 21:38 0

U utorak 17. juna, 2014.godine Glavni maglajski imam h. Izudin ef. M. Kruško i predsjednica Koordinacionog odbora za pomoć Amela Hidić prof. primili su u sjedištu Medžlisa Maglaj dr. Eissa Youssefa, koordinatora IHO Human Appeal Int. U.A.E. - Ured za BiH Sarajevo povodom uručivanja pomoći za stanovništvo čiji su plastenici i zasadi uništeni poplavom.

Tim povodom podjeljena je folija za plastenike u količini od 11.293 m², 4.932 kom. sadnice paprike, 2.406 kom. sadnice paradajza, 822 kom. sadnice krastavica, u džema'atima Kosova, Bijela Ploča, Omerdino Polje, Liješnica i Kuršumlija.

 

Medžlis Maglaj uputio je riječi zahvale plemenitim dobročiniteljima i prijateljskom narodu Ujedinjenih Arapskih Emirata i nada se nastavku daljnje konkretne saradnje na pomoći ugroženom stanovništvu na sanaciji štete.

 

 

Prilikom susreta razgovarano je i o konkretnoj pomoći za obnovu i sanaciju prostora Hitne pomoći JU Doma zdravlja Maglaj, te kupovine materijala za krečenje 126 porodičnih kuća i stanova u džema'atu Fazli- pašina džamija Maglaj.

 

Vrijednost ukupne donacije koja je podijeljena ugroženom stanovništvu Maglaja iznosi 20.000 KM.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.