Izvršena podjela materijala za krečenje za 309 poplavljenih porodičnih domaćinstava

28.08.2014. 15:15 0

U srijedu 27. avgusta 2014. godine u organizaciji Medžlisa Maglaj i Islamic Relief Worldwide – Bosna i Hercegovina, izvršena je podjela kompleta materijala za krečenje 309 poplavljenih porodičnih kuća u Bočinji, Bakotiću, na Omerdinom Polju, na Bijeloj Ploči, u Jablanici, Moševcu i Kosovi.

Sa jučerašnjom podjelom materijala za krečenje Medžlis Maglaj privodi kraju Projekat pomoći za 1.551 porodično domaćinstvo, čije su kuće i stanovi uništeni elementarnom nepogodom - katastrofalnom poplavom sredinom maja mjeseca tekuće godine. U ime Islamic Reliefa jučerašnjoj podjeli prisustvovao je hfz. Emir ef. Čiča koordinator za implementaciju Projekta pružanja pomoći, piše medzlismaglaj.ba a prenosi naš portal. 

 

Medžlis Maglaj izražava zahvalnost Islamic Relief Worldwide – Bosna i Hercegovina na ukazanom povjerenju, dosadašnjoj pomoći i razumjevanja stanja ugroženoga stanovništva u Maglaju, te svim plemenitim dobročiniteljima i ljudima dobre volje, koji nas pomažu u ovome teškom iskušenju, nadajući se nastavku uspješne saradnje na polju pružanaj pomoći, a posebno implementaciji Projekta obnove 300 kuća i stanova čije se pripreme privode kraju izradom projektne dokumentacije i Predmjera radova za svaki objekat pojedinačno, piše oficijalni portal MIZ Maglaj. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.