Jasmin Jaganjac posjetio Općinu Maglaj

19.12.2014. 20:17 0

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac jučer je, zajedno s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Munibom Huseinagićem, posjetio načelnike općina Žepče Matu Zovku, Maglaj Mehmeda Mustabašića i Zavidovići Suada Omeraševića, prenosi novinska agencija Patria.

Cilj posjeta Žepču i Maglaju je bila analiza do sada investiranih sredstava u obnovu i izgradnju kuća, s težištem na izgradnji dva naselja (u Žepču na lokaciji Donja Golubinja - izgradnja 26 kuća i u Maglaj 20 kuća na lokaciji koju će odrediti načelnik općine).

 

Do sada je iz Fonda za Žepče izdvojeno 455.000 KM za izgradnju 13 kuća. Općini Maglaj izvojeno je 499.800 KM za izgradnju 14 kuća (u završnoj fazi realizacije).

 

Za 171 malog privrednika u Maglaju (koji nisu u sistemu PDV-a) izdvojeno je 342.000 KM, kao i 40.000 KM (na inicijativu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica) za maglajsko naselje Jeftići - Gornja Bočinja.

 

Tripartitni ugovori će biti potpisani narednih dana, tako da krajnji korisnici realizaciju mogu očekivati najdalje do kraja ovog mjeseca. U Zavidovićima je postignut dogovor o ulaganju napora i sredstava za izgradnju još deset kuća umjesto onih koje su stradale u klizištima, čime bi po ovom pitanju ova općina bila riješena.

 

- Također je razgovarano i o početku radova na infrastrukturnom projektu Željezno Polje u općini Žepče, za koji je Fond izdvojio 700.000 KM. Naime, očekuje se da radovi krenu početkom 2015. godine, saopćeno je iz Fonda.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, u pratnji članova Kancelarije za odbrambenu saradnju pri ambasadi SAD-a u našoj… https://t.co/ZkSxUwdf9A

@maglajinfo.com06.11. - 08:34h