AA/Maglajinfo.com
vijesti maglaj 6433

Jedan od povrijeđenih radnika u tvornici Natron-Hayat životno ugrožen

26.07.2016. 19:45 0

Jedan radnik izgubio je život, dok ih je šest povrijeđeno u nesreći koja se jutros dogodila u pogonu kompanije Natron-Hayat u Maglaju.

Aida Buro, glasnogovornica KBZ, rekla je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) kako je jutros u zeničku bolnicu primljeno sedam pacijenata.

– Prvi primljeni pacijent inicijala S.E. (1954.) dovezen je bez znakova života sa vidnim opekotinama čitavog tijela posebno glave i grudnog koša sprijeda. Tri pacijenta su hospitalizirana u Službu za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju naše ustanove, i to pacijenti Š.A. (1980.) koji je operativno zbrinut i vitalno ugrožen. Radi se o opekotinama gornjih ekstremiteta i vjerovatno respiratornih organa. Pacijent M.E. (1978.) nije vitalno ugrožen, stabilnih je vitalnih parametara i radi se o opekotinama ruku, šaka, nadlaktica i podlaktica i lica. Pacijent A.N. (1969.) je stabilnih parametara, a kod njega se radi o opekotinama šaka i lica – rekla je Buro.

Prema informacijama jedan od pacijenata M.E. (1993.) nakon tretmana otpušten je kući iz zeničke bolnice.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.