maglajinfo.com
vijesti maglaj 1591

JP Ceste Federacije BiH realizuje značajan i vrijedan projekat u Kosovi kod Maglaja

12.12.2019. 09:37 0

Na inicijativu Mjesne zajednice Kosova kod Maglaja u vezi s rješavanjem problema odvijanja saobraćaja na Magistralnom putu M17 i to sa akcentom podizanja bezbjednosti saobraćaja, prije svega pješačkog, ovih dana Javno preduzeće Ceste Federacije BiH d.o.o. implementira značajan i vrijedan projekat na dionici od raskrsnice do stare ceste a radove izvodi kompanija ''Dobojputevi'' iz Doboj Juga.

Kako su nam kazali u Mjesnoj zajednici Kosova to je značajan projekat za ovo maglajsko naselje a predviđa izgradnju trotoara, silazak u podhodnik i rasvjetu te izradu mosta preko rijeke s južne strane podhodnika.

- S obzirom na frekvenciju saobraćaja i blizinu škole ovaj projekat ima višestruki značaj. Bitno je za napomenuti da je susretljivost uposlenih u JP Ceste Federacije BiH bila značajna kao i to da će se u narednom periodu razmotriti mogućnosti nastavka izgradnje trotora cijelom dužinom kroz naseljeno mjesto. S obzirom da je Mjesna zajednica inicirala izradu projektne dokumentacije za raskrsnicu na skretanju kod stadiona i kandidovala ovaj projekat prema Općini Maglaj za 2020. godinu očekujemo podršku a kako bi u konačnici aplicirali projekat prema Ceste Federacije BiH - kazao je Enes Sejmenović, predsjednik Vijeća Mjesne zajednice Kosova.

Inače na ovoj dionici magistralnog puta M17 u proteklom periodu dogodio se veliki broj saobraćajnih nezgoda tako da ovaj i slični projekti imaju sve elemente opravdanosti.

- Uz realizaciju ovog, kao i projekta ulične rasvjete te niza drugih projekata u najavi očekujemo da Kosova ponovo bude gradilište i da zauzme mjesto i tretman koji joj pripada bez obzira na različita gledanja od strane onih koji trebaju i moraju sagledati inicijative koje dolaze iz ovog, jednog od najvećih naseljenih mjesta na našoj općini - zaključio je Sejmenović.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.