R. Husejnović/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1718

JU OŠ ''MAGLAJ'': U Liješnici svečano otvorena učionica za predškolsko obrazovanje

12.10.2015. 20:37 0

Kao nastavak projekta ''Kutci za djecu'' koji su diljem BiH otvoreni nakon katastrofalnih poplava u maju 2014. godine i koji su djeci omogućili da nastave učenje i da se razvijaju u toku i odmah nakon krizne situacije, organizacija World Vision i UNICEF implementiraju projekat kojem je cilj jačanje kapaciteta i usluga za pružanje predškolskom obrazovanju u BiH.

U okviru projekta „Jačanja kapaciteta i javnih usluga u lokalnim zajednicama kako bi se povećao broj upisane djece u predškolsko obrazovanje“ a koji se implementira i na području općine Maglaj, uz opremanje predškolskih učionica i vaspitači će biti obučeni da koriste savremene metodologije u radu sa predškolskom djecom. 

Završna aktivnost na ovom projektu je svečano otvaranje opremljenih predškolskih jedinica u područnim školama, a jednom takvom otvaranju smo prisustvovali danas u JU OŠ „Maglaj“, Područna škola Liješnica gdje su kraći prigodan program za goste pripremili učenici sa svojim nastavnicima.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici škole, pomoćnik općinskog načelnika Jasmin Devedžić, predstavnici World Vision, kao i direktorica JU Dječiji vrtić Maglaj Džeraldina Delić. 

Ovaj projekat je dio programa EU za oporavak od poplava koji finansira Europska unija.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.