maglajinfo.com
vijesti maglaj 839

JU OŠ ''Maglaj'': U organizaciji Ambasade SAD priređena izložba opreme i sredstava za spašavanje

14.10.2015. 19:10 0

U organizaciji Ambasade SAD na poligonu JU OŠ ''Maglaj'' jučer je organizovana edukacijska vježba za nastavnike i učenike o pružanju prve pomoći u slučaju nesreće, a priređena je i izložba opreme i sredstava potrebnih za spašavanje.

U okviru projekta "Implementacije stabilnosti i podrške u jačanju lokalne zajednice" u organizaciji u organizaciji tima za civilno-vojnu podršku(CMSE) Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i pripadnika topničke bojne 5. pbr iz Žepča organizirana je i održana obuka nastavnika  osnovnih škola iz Žepča, Maglaja i Zavidovića na temu" Pružanje prve pomoći unesrećenoj djeci tijekom nastavnih aktivnosti" na poligonu JU OŠ ''Maglaj''.

Osim edukacijske vježbe priređena je i izložba opreme i sredstava potrebnih za spašavanje organizacija koje su svakodnevno u službi svih građana kao što su: Policijska stanica Maglaj, Dom zdravlja Maglaj, Crveni križ Maglaj, Profesionalna vatrogasna jedinica Maglaj, OS BiH. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.