Počela školska godina u Osnovnoj školi Maglaj

JU OŠ "Maglaj": U školskim klupama 650 učenika

20.10.2014. 14:40 0

I u Osnovnoj školi Maglaj počela je nova školaska godina i to za 520 učenika redovne i 130 Paralelne osnovne muzičke škole. Sanacija ove gradske škole trajala je nešto duže, bila je i kompleksnija, posebno u dijelu objekta koji je star gotovo 70 godina, piše avaz.ba.

Posljednji nastavni dan učenici i nastavnici imali su prije više od pet mjeseci. Većina ih je sretna što su ponovno u školskim  klupama.

 

"Škola izgleda jako lijepo, svi smo zadovoljni. Lijepo je vidjeti staro društvo - rekle su nam učenice Ajla Bradarić i Ema Sirovina. Sretna je i nastavnica bosanskog jezika i književnosti Gordana Balihodžić.

 

- Poslije preduge pauze, radovala sam se ponovnom susretu sa svojim učenicima. I odlučila sam da im ovaj dan učinim sretnijim i veselijim, pa tako igrajući pantomimu doznajemo koje ćemo to knjige imati za lektiru u šestom razredu - kaže nam nastavnica Balihodžić. 

 

Nastava se odvija po normalnom rasporedu u dvije smjene, a svi učenici besplatno su dobili većinu udžbenika na korištenje. Nakon održanog sastanka direktora maglajskih škola sa nadležnim u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Pedagoškom zavodu Zenica znaće se na koji način će biti nadoknađeni izgubljeni nastavni dani.

 

Sanacija objekta jeste završena, ali ima i problema. To su prije svega opremanje kabineta, ali i činjenica da učenici nemaju gdje obavljati nastavu tjelesnog vaspitanja dok se ne završi sanacija gradske sportske dvorane. Tokom ljepših dana nastava iz ovog predmeta obavljat će se na poligonu, a kasnije u jednoj od učionica. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.