D. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 2099

Učenici JU OŠ ''Novi Šeher'' na izletu: Dva jezika, jedan osmijeh

11.11.2015. 15:41 0

Učenici Osnovne škole ,,Novi Šeher'' proveli su jučerašnji dan na terenima SRC ,,Oaza mira'' u novošeherskom naselju Galovac. Iako učenici pohađaju različite nastavne planove, bosanski i hrvatski, jesenji izlet izmamio je svima jedan te isti osmijeh.

Jesenji izlet planiran GPP-om  škole realiziran je jučer, 10.11.2015, na terenima SRC ,,Oaza mira'' u Galovcu. Učenici i nastavnici pješačili su na relaciji Novi Šeher – Galovac, nakon čega je upriličen rekreativno-zabavni sadržaj na sportskim terenima u novošeherskom naselju Galovac. 

Pored organiziranog turnira u nogometu, učenici su uživali u igri tenisa, košarke, odbojke i ostalih zabavnih sadržaja neograničenog tipa.

Put pješačenja kroz zadivljujuće jesenje predjele novošeherskog kraja predstavljao je edukativni dio izleta, a protekao je u željnom iščekivanju dolaska na sportske terene. Uz pratnju nastavnog osoblja škole, učenici su pokazali visok nivo kulture i odgovornosti prilikom pješačenja. Prava relaksacija neskriveno se očitovala na licima pri dolasku na odredište, gdje su se odjeljenja žurno rasporedila, smjestila i svestrano opredjelila za igru.

Dok su se jedni nestrpljivo pripremali za osvajanje nogometnog turnira, drugi su žurno zaposjeli terene odbojke, košarke, tenisa, ljuljački i klackalica. Bilo je i onih koji su sa strane uživali u čitavom prizoru dječije graje i veselja.

Iako učenici pohađaju različite nastavne planove, bosanski i hrvatski, jesenji izlet izmamio je svima jedan te isti osmijeh, dječiji osmijeh zadovoljstva.

Svakako, pored nadzora učenika, nastavno osoblje škole podržalo je sveopće zadovoljstvo zajedničkim druženjem uz prijatan ručak i ugodan razgovor. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.