Jučer i danas biblioteka u Maglaju dobila više od 1.000 knjiga

24.06.2014. 22:52 0

Akcije prikupljanja knjiga za Opću biblioteku u Maglaju urodile su plodom. Tako je ova biblioteka jučer dobila vrijednu donaciju od Kulturnog centra „Kralj Fahd“, a danas od Udruženja „Liber, Libertas“ i štamparije iz Fojnice i uručeno je više od 1000 knjiga, piše bh. novinska agencija Patria.

Tako je ukupan broj doniranih knjiga za maglajsku biblioteku veći od 6.000 hiljada.

 

Članovi ovog Udruženja prikupili su oko 470 knjiga, a akciji se pridružila i „Štamparija Fojnica“, koja je iz svojih rezervi odvojila oko 540 knjiga. Osim knjiga, Štamparija je spremila i vrijednu donaciju kancelarijskog materijala, papira i bibliotečkih kartica. Donaciju su uručili predsjednik Semin Sudžuka i Nevres Jemendžić, bibliotekar Udruženja „Liber, Libertas“.

 

Podsjećamo, u razornim poplavama prošlog mjeseca, Opća biblioteka u Maglaju potpuno je uništena. Parket, tehnika, i ono najvrjednije oko 28.000 knjiga. Kako je navela direktorica Nina Salkić uz pomoć dobrih ljudi život u Maglaju se vraća u prijašnje stanje, piše Patria.

 

Inače, ovo je jedina biblioteka u Općini Maglaj, a osnovana je 1958. godine. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.