Pacijenti su na posmatranju

KB Zenica: Tri povrijeđena radnika Natron-Hayata stabilnih su vitalnih parametara

28.07.2016. 14:58 0

U Kantonalnoj bolnici Zenica na liječenju se nalaze još tri osobe povrijeđene u utorak u eksploziji u firmi Natron-Hayat Maglaj - potvrdili su Feni iz te zdravstvene ustanove.

Tri osobe su hospitalizirane u Službi za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, stabilnih su vitalnih parametara u znatnom poboljšanju. Pacijenti su, kako navode iz KBZ-a, na posmatranju.

Jučer su dva pacijenta nakon promatranja puštena na kućno liječenje, a jedna osoba je puštena kući odmah nakon prijema u ovu zdravstvenu ustanovu.

Informacije o uzroku eksplozije ložnog kotla u firmi Natron Hayat Maglaj koja se desila 26. jula od čijih posljedica je jedna osoba preminula, a šest povrijeđeno, bit će dostupne najvjerovatnije sljedeće sedmice.

"Vještak treba završiti svoj dio posla, pa će onda dostaviti mišljenje, tako da neće biti informacije prije sljedeće sedmice", kazali su Feni iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.