Kiša protekle noći nije prouzrokovala nove poplave i klizišta

2.09.2014. 11:51 0

Prema jutrošnjim izvještajima s terena, uprkos kiši koja je padala jučer u popodnevnim satima i tokom protekle noći, nema opasnosti od poplava, ali ni klizišta, kaže Fahrudin Solak, direktor Federalne civilne zaštite.

"Kiša je evo jutros opet počela padati. Iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH nam je rečeno da ova količina kiše ne bi trebala uzrokovati bilo kakve probleme. Mi smo na terenu i radimo monitoring, u kontaktu smo i sa kolegama iz Agencije za vodna područja. Neke privremene saobraćajnice koje smo napravili, kao što je ova prema Željeznom Polju, nisu oštećene. Mi smo na terenu i pratimo situaciju", kazao je Solak za Klix.ba


Jedini problem je jedan poplavljeni podvožnjak u općini Žepče, ali to ne izaziva problem, jer postoje alternativni putni pravci, kažu iz Federalne civilne zaštite. 


"Također, što se tiče klizišta, nema zabilježenih pokretanja zemlje. Čekamo još kolege iz kantonalnih centara da nam jave detaljne informacije, ali trenutno nemamo nijedan izvještaj o pomjeranju ili urušavanju tla", rekao je Solak.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.