maglajinfo.com
vijesti maglaj 920

KJD Maglaj uputilo apel građanima

KJD MAGLAJ: Racionalizirajte potrošnju vode ili ćemo biti primorani uvesti redukcije

14.08.2015. 18:33 0

U skladu sa članom 42. općinske odluke o vodovodu i kanalizaciji donosimo uputstvo o štednji vode kojeg su dužni da se pridržavaju svi korisnici gradskog vodovoda kojim upravlja KJD Maglaj, navodi se na početku saopćenja iz KJD Maglaj.

Naime, zbog izuzetno sušnog perioda praćenog visokim temperaturama smanjen je dotok vode na izvorištima Bistrica, Bosna i Misurićko Polje a istovremeno je povećana potrošnja u odnosu na normalno za 12%.

Trenutno je na snazi 24-satno kontinuirano vodosnabdijevanje korisnika koje se ukoliko ne bude padavina može održati u naredna tri do četiri dana.

U cilju održavanja kontinuiranog vodosnabdijevanja donosimo uputstvo o racionalizaciji i štednji vode kojeg se moraju pridržavati svi korisnici.

Zabranjuje se slijedeće:

- zalijevanje bašta i travnjaka,

- pranje tepiha

- polijevanje pločnika i prilaznih staza, 

- pranje automobila te punjenje bazena vodom iz gradskog vodovoda i sl.

Također apelujemo na korisnike da u okviru svojih domaćinstava racionalno koriste vodu bez nepotrebnog rasipanja. Ukoliko ovo uputstvo ne pokaže rezultate u naredna tri do četiri dana biti ćemo primorani uvesti redukcije u vodosnabdijevanju.

O eventualnim promjenama u vodosnabdijevanju biti ćete blagovremeno obaviješteni, navodi se u saopćenju Komunalnog javnog društva Maglaj.   

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.