PR DIOGEN pro kultura magazin
vijesti maglaj 2003

Biblioteci u Maglaju donirano 300 knjiga

Književnik Sabahudin Hadžialić uručio donaciju Biblioteci Maglaj

31.05.2014. 23:15 0

Danas je književnik Sabahudin Hadžialić donirao više od 300 bibliotečkih jedinica različitih žanrovskih orijentacija - knjiga, udžbenika, monografija, enciklopedija Javnoj ustanovi Opća biblioteka Maglaj, knjižnici koja je u netom protutnjalom Potopu izgubila vise od 28.000 od ukupno 40.000 knjiga.

Donirane su knjige autora - književnika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Italije, Francuske, Španije, Albanije, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Izraela, Engleske, USA, Iraka... a donirane su na jezicima autora iz tih zemalja.

 

Više od 50 knjiga iz navedenih zemalja je sa potpisom autora što predstavlja i raritetnu vrijednost. Naglašavamo da su donirane knjige na BHSC jeziku bile na oba pisma (ćirilica i latinica).

 

Književnik Hadžialić se zahvalio Biblioteci i direktorici na gandijevskom istrajavanju u borbi za opstanak biblioteke dok se direktorica biblioteke, gđa Nina Salkić, zahvalila donatoru u ime svih Maglajlija.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.