Bilten MUP-a ZDK za 13.02.2014. godine

Kod tržnog centra povrijeđen pješak

14.02.2014. 11:30 0

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 13.02.2014. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodavnicu autodijelova „Trgokomerc“, iz koje je otuđena određena količina autodijelova. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

 

Dana 13.02.2014. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane lica H.K. i H.E. izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje prema licu K.E. koje je tom prilikom zadobilo lake tjelesne povrede. Policijski službenici su lica H.K. i H.E. lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA U ZDK

 

Maglaj

Dana 13.02.2014. godine, u ulici Titova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali nepoznato vozilo i pješak M.A. iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

Tešanj

Dana 13.02.2014. godine, na magistralnom putu M-4 u mjestu Kraševo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E05-K-166, kojim je upravljao J.B. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka O38-K-864, kojim je upravljao B.A. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

 

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.