Komandant LOT tima Zavidovići posjetio općinu Maglaj

10.03.2017. 17:41 0

Yavuz Satir, komandant LOT tima Zavidovići danas je posjetio općinu Maglaj te se upoznao sa Općinskim načelnikom Mirsadom Mahmutagićem. Kako je dosadašnja saradnja sa maglajskom općinom bila odlična želio je da nastavak takve saradnje i zvanično potvrdi.

Općinski načelnik je istakao da su vrata za njih uvijek otvorena i da su itekako poštovani, te da će saradnja biti jača i kvalitetnija u narednom periodu.

 - Obzirom da je Turska vodeća zemlja po privredi, a turski narod bratski, ja vidim zaista lijepu saradnju u predstojećem periodu. Prošlost nam je zajednička, a i kulturu trebamo zajedno njegovati - naglasio je načelnik Mahmutagić.

U razgovoru su se dotakli i problema nezaposlenosti, ne samo na području općine Maglaj već uopće u Bosni i Hercegovini. 

Načelnik je kazao kako su vrata Maglaja zaista otvorena za investitore koji bi podsticali razvoj malih i srednjih preduzeća te kako bi se broj zaposlenih povećao, a samim time smanjio odlazak mladih iz općine, saopćeno je putem zvanične stranice općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.