Komesar Uprave policije MUP-a ZDK-a i komandir PS Maglaj posjetili Općinskog načelnika

6.02.2017. 14:34 0

U okviru redovnih aktivnosti policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK-a Semir Šut i komandir Policijske stanice Maglaj Alen Mušić posjetili su Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića i održali radni sastanak.

Tema radnog sastanka bilo je unaprijeđenje saradnje, te stanje sigurnosti na području općine Maglaj, ali i Zeničko-dobojskog kantona, stoji na zvaničnoj stranici općine Maglaj. 

- Osnovni cilj naše posjete jeste da pošaljemo poruku da smo zaista za saradnju. Ne trebamo biti otuđeni jedni od drugih. Hoćemo da produbimo saradnju i popravimo je, te podržati projekte na kojima možemo zajedno sarađivati. Istakao sam da se maksimalno treba biti otvoreno prema Općini i biti joj na pomoći. Također, da se privreda i privrednici zaista zaštite, te da im se pruži olakšanje, naglasio je Šut.

Naveli su kako je stopa kriminaliteta na zadovoljavajućem nivou, što se tiče područja općine Maglaj, te da se nadaju kako će nove mjere i kazne koje će nastupiti uveliko doprinijeti smanjenju broja saobraćajnih nesreća. 

Načelnik Mahmutagić je obećao saradnju i istakao da je zadovoljan načinom na koji rade. 

- U Maglaju je popravljena situacija i sigurnost je na mnogo većem nivou. Do sada smo uvijek imali podršku policije, tome se nadamo i u narednom periodu. Za ovo vrijeme saradnja je izuzetno korektna i u planu je mnogo zajedničkih aktivnosti. A mi s naše strane, smo tu uvijek na raspolaganju, kazao je Mahmutagić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.