maglajinfo.com
vijesti maglaj 2237

Konstituisano Općinsko vijeće: Svjetlana Zamboni predsjedavajuća OV, Hajrudin Fermić zamjenik

18.11.2016. 22:22 0

U sali Doma kulture ''Edhem Mulabdić'' jučer je održana Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Maglaj.

Sjednici Općinskog vijeća prisustvovalo je 24 vijećnika koji su dali svečanu izjavu, a sjednici nije prisustvovao Mirsad Nalić (SDA) koji u narednom periodu neće obavljati viječnićku funkciju.

Na Konstituirajućoj sjednici vijećnici u OV izabrali su predsjedavajuću Općinskog vijeća i zamjenika predsjedavajuće Općinskog vijeća.

Glasovima vijećnika SDP, SBB, DF, SBiH i SP/U, njih 13, za predsjedavajuću Općinskog vijeća u narednom mandatu izabrana je Svjetlana Zamboni (SDP) dok će funkciju zamjenika predsjedavajuće OV u narednom mandatu obnašati Hajrudin Fermić (DF).

Vijećnici iz SDA, njih 10, te vijećnik HDZ-a glasali su protiv ovakvog izbora.

Kako je portal Maglajinfo.com već ranije pisao većinu u Općinskom vijeću Maglaj u predstojećem mandatu činit će vijećnici SDP, SBB, DF, SBiH i SP/U, njih 13, čiji stranački predstavnici su potpisali i Protokol o formiranju koalicionog bloka u Općinskom vijeću Maglaj.

Kako je saopćeno iz SDA Maglaj vijećnici ove političke partije u narednom mandatnom periodu, njih 11, djelovat će kao opozicija, a sudeći prema glasanju sa Konstituirajuće sjednice i vijećnik HDZ-a djelovat će kao opozicija.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.