maglajinfo.com
vijesti maglaj 2392

Ekološka (ne)svijest i (ne)kultura

Krsno Polje: Divlja deponija primjer ekološke (ne)svijesti

3.05.2015. 07:30 0

Krsnim Poljem, naseljem koje teritorijalno pripada općini Maglaj proteklih dana širi se smrad sa divlje deponije koju su mještani ovog naselja ali i prolaznici napravili na obali rijeke Bosne, a pored regionalnog puta koji iz Maglaja vodi prema Zavidovićima.

Mještani naselja Krsno Polje kod Maglaja te prolaznici koji prolaze regionalnim putem koji iz Maglaja vodi prema Zavidovićima napravili su na obali rijeke Bosne divlju deponiju na kojoj osim plastičnih vrećica, flaša, limenki te druge ambalaže odlažu i dijelove namještaja te kućanskih aparata.

 

Osim što izgledaju katastrofalno i ružno, što šire smrad divlje deponije poput ove predstavljaju i konstantnu opasnost za pojavu različitih zaraza.

 

"Sramota, ružno je ovo, sve će to priroda nama vratiti", kratko je prokomentarisao vozač automobila koji je prolazio ovim regionalnim putem. 

 

Deponija u Krsnom Polju pokazuje ekološku (ne)svijest i (ne)kulturu, ali i problem sa kojim se nadležni za ove i slične probleme na području naše općine trebaju pozabaviti te na bazi konkretnih informacija sa terena poduzeti određene mjere koje bi uključivale obezbjeđivanje alternativnog načina odlaganja otpada

 

 

 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.