maglajinfo.com
vijesti maglaj 2071

Predstavnik države i grada

KUD GFA MAGLAJ predstavnik Bosne i Hercegovine na festivalu u turskom gradu Manisa

24.04.2015. 18:38 0

Uprava i članovi KUD GFA ''Maglaj'' trenutno borave u Turskoj, gdje na Internacionalnom festivalu folklora predstavljaju naš grad i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Internacionalni festival folklora u Manisi koji je 475. po redu okupio je učesnike iz 18 država svijeta, a bh. predstavnik na ovom festivalu je KUD GFA Maglaj.

 

Ceremoniji otvaranja ovog festivala koja je održana u srijedu prisustvovao je veliki broj posjetilaca koji su posebno i srdačno pozdravili članove našeg GFA.

 

Tokom boravka u Turskoj na nekoliko nastupa članovi GFA Maglaj predstavili su tradicionalne muslimanske igre, a koreografija ''Maglajske igre kraj bunara'' koja traje 15. minuta posebno je oduševila mnogobrojnu publiku. 

 

Na festivalu koji traje sve do 26. aprila predstavnici svih zemalja osim tradicionalnih igara predstavit će kulturu, običaje te tradicionalno blago specifično za zemlju iz koje dolaze.  

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.