maglajinfo.com
vijesti maglaj 1132

Kurs turskog jezika u Maglaju: Prijave u toku

21.09.2015. 21:44 0

Ukoliko vaša priroda posla zahtijeva poznavanje turskog jezika ili je to jednostavno ljubav prema jezicima, iskoristite priliku i do 1. oktobra prijavite se na kurs turskog jezika u Maglaju.

Predavanja će držati Mirsada Parić-Muminović, prof., a za više informacija zainteresovani se mogu javiti na br. mob. 061/264-397, ili kontakt email: mumin_11111@hotmail.com.

Također više informacija zainteresovani mogu dobiti i na facebook grupi Kurs Turskog jezika.

Inače turski jezik je jedan od najzastupljenijih jezika u svijetu, a on je maternji jezik oko 75 miliona ljudi. Sveukupno njim u svijetu, tečno ili površno govori oko 220 miliona ljudi, uglavnom zbog raširenosti turskih međunarodnih obrazovnih ustanova, što mu daje neslužbeno peto mjesto, nakon mandarinskog, španskog, engleskog i arapskog.

Turski jezik pripada velikoj porodici indoeuropskih jezika, a tačnije rečeno, pripada skupini altajskih jezika.

Turski jezik je službeni jezik u Turskoj i Turskoj Republici Sjevernom Cipru, a dosta je u upotrebi u Siriji, Iraku, Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji, te na Cipru i Kosovu.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.