Al Jazeera Balkans

Maglaj: Dvije godine čekaju izgradnju kuća

Maglaj: Dvije godine čekaju izgradnju kuća

16.05.2016. 14:17 0

Dvije godine nakon velikih poplava i klizišta, brojni građani BiH čekaju da im se izgrade kuće. U Maglaju, grupa njih danima protestuje.

VIDEO

Klizišta su njihove kuće potpuno uništila, a oni još čekaju obeštećenje. Zbog nedostatka novca u Fondu za pomoć nastradalim od prirodnih nesreća, sve je stalo, i sada u teškim uvjetima grupa građana žive kao podstanari. Trebali su dobiti blizu 18 hiljada eura.

„Evo već ima šest, sedam mjeseci, mi smo dužni izvođačima radova, pa se bojimo da nam ne naplate i penale. Pa kud smo onda prispjeli?", kaže Husein Alić.

„Novcem od federalnog Fonda za pomoć nastradalim od prirodnih nesreća trebali su biti obeštećeni svi oni koji su usljed poplava i klizišta ostali bez svojih domova. U međuvremenu, novca u Fondu je nestalo, Fond se ugasio, a Vlada Federacije je sve obaveze preuzela na sebe. Uprkos tome, brojni građani i danas čekaju da im se naprave nove kuće", javlja reporterka Al Jazeere Nadina Maličbegović.

Više pogeldajte u videosnimku.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.