Maglaj i Tešanj u projektu zatvaranja kolektivnih centara

15.04.2016. 16:12 0

Na području Zeničko-dobojskog kantona uskoro će početi provođenje državnog projekta ''Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja'', a fazna realizacija ''Projekta CEB II'' počet će u općinama Tešanj i Maglaj.

Na ovaj način osigurat će se trajna i održiva rješenja u pogledu stambenog zbrinjavanja i socijalne zaštite za kategorije osoba koje žive u kolektivnim centrima i alternativnom smještaju na području općina Tešanj i Maglaj. Ujedno će se u ovim općinama konačno izvršiti pražnjenje i zatvaranje kolektivnog smještaja.

Osobama smještenim u kolektivnom centru i alternativnim smještajima izgradnjom stambenih zgrada osigurat će se rješavanje stambenog pitanja po modelu socijalno neprofitnog stanovanja, što znači da će korisnici stanove dobiti na korištenje u zakup, a ne u trajno vlasništvo.

Planirano je da u općini Tešanj, na lokalitetu Medakovo, izgradi se stambena zgrada sa 16 stambenih jedinica. U općini Maglaj izgradit će se stambena zgrada s 15 stambenih jedinica na lokalitetu ulice Kulina Bana. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.