Odrađen ogroman posao: Maglaj nakon poplave i dvadeset jedan dan kasnije

6.06.2014. 21:03 0

Maglaj je jedan od gradova koji je najviše nastradao tokom katastrofalnih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu prošlog mjeseca. Više hiljada kuća i objekata bilo je pod vodom, a bujica je iza sebe ostavila tone smeća na ulicama grada. Volonteri iz cijele Bosne i Hercegovine odmah su krenuli put Maglaja kako bi pomogli unesrećenim ljudima.

Hiljade volontera iz skoro svih dijelova Bosne i Hercegovine pomagali su građanima Maglaja prethodnih sedmica u čišćenju i saniranju objekata i ulica nakon katastrofalne poplave koja je doslovno potopila grad.Nije to bilo nimalo jednostavno. Vodena bujica je iza sebe ostavila haos, smeće, prljavštinu te se gradom širio nesnosan miris smeća, truleži i uginule stoke.

 

Ipak, za dvadesetak dana volonteri i mještani potpomognuti mašinama i raznim strojevima uspjeli su ukloniti tone smeća, očistiti i deratizovati brojne objekte, a to dokazuju i fotografije koje je načinio Adnan Šahman.

 

Građani Maglaja beskrajno su zahvalni svima, a oni mogu biti ponosni na sebe i na to što su učinili omogućivši da se za dvadesetak dana Maglaj vidno oporavi od velike prirodne katastrofe.

 

Akcije čišćenja grada i njegove okoline se nastavljaju, Maglaju još uvijek treba pomoć svih šticara, kamiona, bagera, vrijednih ljudi, volontera, njegovih građani i građanki i svih onih koji mu na bilo koji drugi način pomažu.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.