Blizu 6.500 stanovnika bez dežurne apoteke

Maglaj neće dobiti dežurnu apoteku, ljekar iz Doma zdravlja po potrebi će zvati apotekara

7.04.2015. 16:48 0

Stanovnici Maglaja ipak neće dobiti dežurnu apoteku u kojoj bi u bilo koje doba dana ili noći mogli kupiti lijek, iako već odavno postoji ovakva potreba za 6.500 ljudi koji žive u općini.

Kako je za novinsku agenciju Patria kazao načelnik Mehmed Mustabašić nakon razgovora sa direktoricom JU Narodna apoteka ustanovljeno je da dežurni doktor iz Doma zdravlja po potrebi zove dežurnog apotekara kako bi pacijent mogao dobiti lijek.

 

Na pitanje zašto tako nije urađeno i u slučaju majke 19-mjesečne bebe koja se razboljela i kojoj je u ponoć trebao lijek i koja je upućena u Žepče, Mustabašić je kazao da ne zna, ali da će provjeriti.

 

Inače, Mustabašić je naglasio da je direktorica JU Narodna apoteka na bolovanju, a da će po njenom povratku na posao ponovo razmotriti mogućnost za produžavanjem rada apoteke tokom 24 sata.

 

Inače, ukoliko ostane ovakav princip to bi značilo da svaki stanovnik Maglaja mora prvo otići u Dom zdravlja makar mu trebao samo lijek za bolove, temperaturu...

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.