Obavezno pogledajte, Maglaj nekada i sad

16.04.2014. 23:17 0

Bio je jedan od najrazrušenijih gradova poslije agresije na našu Domovinu, bio je ranjen tada, ali slobodu koja je došla poslije odbrambeno - oslobodilačkog rata iskoristio je da se podigne, ustane i učini da se svaki Maglajlija i svaka Maglajka ponosi s njim.

Mnogo nas je ponosno danas kada kažemo da smo odavdje iz ovog šestostoljetnog grada, grada koji se poslije rata digao iz dubokog ponora u kome je bio. 

 

U gore postavljenoj foto galeriji možete pregledati kolaže fotografija, a ti kolaži nastali su kako bi mi za Vas napravili poređenje kako su to nekada izgledali i kako danas izgledaju naš grad i njegovi simboli. 

 

Kako smo već kazali, bio je jedan od najrazrušenijih gradova, danas je bez lažne skromnosti, jedan od najljepših.

 

Materijal koji je korišten u gore spomenutu svrhu su fotografije koje su napravljene rukama partnera našeg portala Foto Studija "Bašić" i mladog fotografa Adnana Šahmana, kao i fotografije pronađene u arhivima nekih facebook stranica i web portala. 

 

Očekujte uskoro još sličnih fotografija.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.