N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 4492

Nikada zaboraviti

Maglaj ogromnim transparentom odaje počast nevinim žrtvama genocida u Srebrenici

10.07.2016. 20:06 0

Na maglajskoj tvrđavi danas je u organizaciji Asocijacije mladih SDA postavljen transparent koji podsjeća na 8372 žrtve genocida u Srebrenici.

Na maglajskoj tvrđavi danas je u organizaciji Asocijacije mladih SDA postavljen transparent koji podsjeća na 8372 žrtve genocida u Srebrenici. 

Članovi Asocijacije mladih SDA Maglaj u okviru obilježavanja i podsjećanja na genocid u Srebrenici danas su na maglajskoj tvrđavi postavili transparent dug 20 metara koji podsjeća na žrtve najvećeg zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. 

- Za izradu transparenta bilo je potrebno 6 sati neprestanog rada. Nakon uloženog truda dobili smo ovaj transparent koji podsjeća na nevine žrtve genocida u Srebrenici. Transparent je dug 20 metara a širok 150 centimetara sa natpisom ''Srebrenica 8372...'', kazali su iz AM SDA Maglaj.   

Transparent će na maglajskoj tvrđavi ostati tokom današnjeg i sutrašnjeg dana. 

- Ovo je naš način da podsjetimo na žrtve genocida. Nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti Srebrenicu i 8372 nevine žrtve, ali i sve druge žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu, poručili su iz Asocijacije. 

Podsjećamo, sutra će u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari biti ukopani posmrtni ostaci 127 osoba.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.