U petak prezentacija o proizvodnji i otkupu krastavca kornišona

19.03.2014. 10:29 0

Općina Maglaj obavještava poljoprivredne proizvođače kao i ostale zainteresirane građane da će se u petak 21.03.2014.god. u 10:00 sati, u Sali OV Maglaj (Dom kulture Edhem Mulabdić) održati prezentacija na temu proizvodnje i otkupa krastavca kornišona.

Prezentaciju će održati predstavnici kompanije BRAMS d.o.o. Sarajevo, o kojoj smo već pisali na našem portalu, a koja se već par godina bavi proizvodnjom svježeg krastavca kornišona, kao i preradom voća i povrća u vlastitom pogonu u Bijeljini.

 

Navedena firma svoje proizvode plasira na područje EU i Skandinavije, a garantirao bi se otkup navedenih poljoprivrednih proizvoda ukoliko bude iskazan interes za organiziranu proizvodnju.

 

Iz Općine obavještavaju takođe da će svi zainteresirani moći čuti sve u vezi potencijalne saradnje, načina i uvjeta otkupa poljoprivrednih proizvoda. Za sve detaljnije informacije možete se obratiti u Službu za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva, općine Maglaj, ured broj 23 ili na broj telefona 032/609-584.

 

Kornišon veliki izvozni potencijal

 

"Kornišon je veliki izvozni potencijal Bosne i Hercegovine, te se garantuje cjelokupni otkup kornišona i plasman na tržište EU u toku ove godine. Sa tržišta Austrije, Njemačke, Švedske, Danske, Engleske, Holandije dobijamo povratne informacije da se radi o izuzetno kvalitetnom kornišon",   izjavio je Admir Smailagić, direktor nabave Bramsa.

 

Web stranica kao podsticaj proizvodnji kornišona

 

U narednih nekoliko godina cilj kompanije Brams je obezbijediti proizvodnju i plasman minimalno 5.000 tona kornišona namijenjenog prije svega tržištu EU.

"Kako bismo dodatno podstakli naše poljoprivrednike na sadnju visokokvalitetnog kornišona pokrenuta je i web stranica www.kornison.ba. Ova web stranica pruža sve neophodne informacije o proizvodnji i uslovima sadnje, a namijenjena je proizvođačima kornišona", dodao je Smailagić.

Brams d.o.o. Sarajevo je jedina domaća članica Adriatic Group Wien, koju još čine Brajlović GmbH Austija i firma Natura iz Stutgartta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.